Έτσι “προστατεύεται” η περιουσία του ελληνικού δημοσίου

Του Κώστα Τριγώνη

Ένα καίριο θέμα έθιξε χθες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη δευτερολογία του, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό. Είπε συγκεκριμένα:

“Ποια είναι η απάντησή σας κύριε Τσίπρα, σε αυτό; Συμφωνείτε ή διαφωνείτε; Πρέπει ή δεν πρέπει το κράτος να παρεμβαίνει σε περιπτώσεις όπου δημόσιοι χώροι τελούν υπό κατάληψη;”.

Και τόνισε στο σημείο αυτό ο κ. Μητσοτάκης: “Αντίστοιχο περιστατικό, ξέρετε, έχουμε και στα Χανιά. Οπου μια ιστορική συλλογικότητα των Χανίων έχει καταλάβει εδώ και κάποιες δεκαετίες εναν χώρο (Σημείωση “Νέας Δράσης”: Πρόκειται για το κτίριο της Ρόζα Νέρα), ο οποίος ανήκει στο Πολυτεχνείο Κρήτης και ο οποίος μάλιστα χώρος, το Πολυτεχνείο θέλει να τον αξιοποιήσει και σκοντάφτει πάνω στην αδυναμία της Ελληνικής Πολιτείας να απομακρύνει αυτή τη συλλογικότητα. Αυτό είναι εναρμονισμένο με τη δικιά σας λογική για το πώς πρέπει να λειτουργεί ένα κράτος δικαίου;».

Πολύ καλά έκανε ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στο υπό κατάληψη κτίριο της Ρόζα Νέρα. Όμως δεν τελεί υπό κατάληψη μόνο αυτό το δημόσιο κτίριο στην Κρήτη. Υπό κατάληψη, πολλά χρόνια τώρα, τελεί και το κτίριο της πρώην κλινικής “Ευαγγελισμός” του Ηρακλείου, που ανήκει σήμερα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Και μάλιστα επρόκειτο εκεί να δημιουργηθεί το Μουσείο της Ιατρικής Σχολής, κάτι που έχει πλέον ξεχαστεί σχεδόν από όλους…

Έχει αρκετούς βουλευτές ο νομός Ηρακλείου – ζωή νάχουν. Κανένας όμως από αυτούς δεν έχει ασχοληθεί τα τελευταία χρόνια με το συγκεκριμένο θέμα. Λες και ο “Ευαγγελισμός” έχει κατακυρωθεί στους καταληψίες του!

Ούτε οι βουλευτές ασχολούνται, ούτε η Περιφέρεια Κρήτης, ούτε ο Δήμος Ηρακλείου, ούτε οι άλλοι τοπικοί φορείς. Ούτε η Αστυνομία βεβαίως, ούτε η Εισαγγελία, ούτε καν το ίδιο το Πανεπιστήμιο Κρήτης δια της πρυτανείας του, που είναι και ιδιοκτήτης του υπό κατάληψη τελούντος κτιρίου. (Για να μην αδικήσουμε κανένα: Πριν από χρόνια, όταν ήταν Εισαγγελέας Ηρακλείου ο κ. Ν. Μαρκάκης, είχε κάνει μια προσπάθεια, δια της πειθούς, να απελευθερώσει το κτίριο. Δεν επέμεινε όμως, και τελικά δεν έγινε τίποτε).

Αν ο “Ευαγγελισμός” ανήκε σε κάποιον ιδιώτη, σίγουρα δεν θα υπήρχε θέμα σήμερα. Ανήκει όμως στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, δηλαδή στο δημόσιο, δηλαδή σε όλους μας. Γι’ αυτό κατάντησε, όπως κατάντησε το συγκεκριμένο κτίριο. Γι’ αυτό κατάντησε, όπως κατάντησε, και το ελληνικό δημόσιο. Αφού οι φορείς του αδιαφορούν και δεν προστατεύουν, ούτε βέβαια αξιοποιούν, την περιουσία του Ελληνικού λαού.

Το υπό κατάληψη κτίριο της Ρόζα Νέρα στα Χανιά, για το οποίο μίλησε ο κ. Μητσοτάκης
Το υπό κατάληψη κτίριο του “Ευαγγελισμού” στο Ηράκλειο, για το οποίο δεν μιλά πλέον κανείς…
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content