Ζητούν διευκρινίσεις για πρώιμη συγκομιδή οινοσταφύλων

Επιστολή στο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκη Βορίδη και την υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Φωτεινή Αραμπατζή, απέστειλε το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης. Οι οινοποιοί του νησιού μας, ζητούν από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου διευκρινίσεις για τον “πράσινο τρύγο”, ενώ κοινοποιούν την επιστολή τους και σε Περιφερειάρχη Κρήτης, αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη και κρήτες βουλευτές.

Η επιστολή του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης αναφέρει:

“Αξιότιμε κύριε Βορίδη,

Αξιότιμη κυρία Αραμπατζή,

Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης, με αφορμή την Υπουργική Απόφαση για το πρόγραμμα της πρώιμης συγκομιδής με αριθμό ΦΕΚ 2594/ 26.06.2020 όπου αναφέρονται τα
συμπληρωματικά μέτρα για την εφαρμογή του μέτρου πρώιμης συγκομιδής σύμφωνα με το άρθρο 47 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1308/2013 για την περίοδο 2019-2020, θα θέλαμε να σας παρακαλέσουμε να μας διευκρινίσετε πως προκύπτουν τα ποσά ενίσχυσης που αναφέρονται στο Άρθρο 9 της Υπουργικής Απόφασης και συγκεκριμένα στον Πίνακα 1: «ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΠΟΣΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ», όπου παρατηρείται πολύ μεγάλη απόκλιση στα ποσά ενίσχυσης ανά ποικιλία. Για παράδειγμα, στην περίπτωση του Μοσχάτο Αμβούργου η ενίσχυση ανέρχεται σε 400 ευρώ ανά στρέμμα, ενώ για το Λιάτικο σε μόλις 161 ευρώ ανά στρέμμα. Επομένως, θα θέλαμε να γνωρίζουμε πως προέκυψε το ύψος της οικονομικής ενίσχυσης ανά ποικιλία.

Αναμένοντας για τις δικές σας διευκρινίσεις.

Με κάθε εκτίμηση,
Για το Δίκτυο Οινοποιών Ν. Ηρακλείου
Νίκος Δουλουφάκης
Πρόεδρος Δ.Σ”.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ