Τέλος στα περί επιστροφής φόρων πετρελαίου

Επειδή τελευταία ακούστηκαν πολλά για το ενδεχόμενο συμπληρωματικής πληρωμής επιστροφών Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) πετρελαίου, με αφορμή και σχετικές διαρροές και δηλώσεις από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), απάντησε εγγράφως, σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασ. Κεγκέρογλου.

 Όπως αναφέρεται, «σε απάντηση του ανωτέρου σχετικού, σας ενημερώνουμε ότι οι πληρωμές για επιστροφές ΕΦΚ για το σύνολο των δικαιούχων που περιλαμβανόταν στα αρχεία, τα οποία παρέλαβε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ έχουν ολοκληρωθεί για τα έτη 2015 – 2016».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, στις 13 Δεκεμβρίου 2018, η ΑΑΔΕ, με έγγραφο που υπογράφει με εντολή διοικητή η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανθρώπινου Δυναμικού της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κα Σοφία Σεχπερίδου κόβει κάθε συζήτηση περί συμπληρωματικής πληρωμής.

Υπενθυμίζεται ότι επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου για τους αγρότες, δίνονταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, με τα ποσά να φτάνουν και τα 160 εκατ. ευρώ ως έσοδο, ωστόσο μειώθηκαν τα κονδύλια τα τελευταία χρόνια και καταργήθηκε η επιστροφή από το 2017 κι εφεξής.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ