Συνεχίζονται οι ψεκασμοί δακοκτονίας σε περιοχές του νομού Ηρακλείου

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης, Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει ο τρίτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Δήμο Ηρακλείου και συγκεκριμένα το Σάββατο 20-08-2022 θα γίνει στο Κυπαρίσσι.

Την Δευτέρα 22-8-2022  θα ξεκινήσει ο τρίτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στην Γαλύφα του Δήμου Χερσονήσου.

επίσης, θα ξεκινήσει γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στις παρακάτω περιοχές του Δήμου Μαλεβιζίου: Την Δευτέρα 22-8-2022 στην Αχλάδα και την Τρίτη 23-8-2022 στο Μάραθος και Δαμάστα.

Ακόμα την Τρίτη θα ξεκινήσει ο τρίτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Δήμο Αρχανών – Αστερουσίων και συγκεκριμένα την Τρίτη 23-08-2022 θα γίνει στο Αλάγνι και στα Πεζά.

Την ίδια μέρα θα ξεκινήσει ο τρίτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 23-08-2022 θα γίνει ψεκασμός στη Βόνη, Ζωφόρους, Θραψανό και Σαμπά.

Αλλά και στο Δήμο Ηρακλείου, ξεκινά ο τρίτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στη Σίβα την Τρίτη 23-08-2022.

Τέλος, την ίδια μέρα ξεκινά ο 3ος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας στο Δήμο Γόρτυνας στους οικισμούς: Αγία Βαρβάρα, Λαράνι, Πρινιάς.

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content