Πιο δραστικά φάρμακα φέτος για τη δακοκτονία

Με έκτακτη χρηματοδότηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Κρήτης, θα γίνει προμήθεια κάποιων νέων φαρμάκων για τη φετινή δακοκτονία, τα οποία έχουν αποδειχθεί πιο δραστικά από το σύνολο που είχαν αγοραστεί πέρυσι και παραμένουν στις αποθήκες.

Τα νεα αυτά φάρμακα θα χρησιμοποιηθούν σε μεγαλύτερη ποσότητα  έναντι των υπολοίπων,  με στόχο ένα πιο θετικό αποτέλεσμα στην καταπολέμηση του βλαβερού εντόμου, το οποίο με την πάροδο του χρόνου έχει αναπτύξει ανθεκτικότητα σε κάποια από τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται επί μακρό χρονικό διάστημα.

Ακόμη δεν έχει προσδιοριστεί η διαδικασία για το διαγωνισμό, αν δηλαδή θα γίνει κεντρικά από την Περιφέρεια, ή αν κάθε Π.Ε. θα κάνει το διαγωνισμό χωριστά. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης χορήγησε στην Περιφέρεια Κρήτης επιπλέον δύο εκατομμύρια περισσότερα από πέρυσι, ενισχύοντας έτσι τη δυνατότητα μιας ποιοτικής αναβάθμισης του προγράμματος, μιας και η δράση του δάκου κατά την προηγούμενη ελαιοκομική περίοδο είχε αποβεί καταστροφική για την παραγωγή τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ