Μερική ικανοποίηση αγροτοκτηνοτρόφων από τη συνάντηση με Λιβανό

Μερικώς ικανοποιημένοι μετά από τη συνάντηση που είχαν χθες στη Βουλή με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιο Λιβανό, και υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου και το ΟΠΕΚΕΠΕ, επιστρέφουν στην Κρήτη οι εκπρόσωποι των αγροτοκτηνοτρόφων από όλη την Κρήτη, που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στις επιδοτήσεις, τους δασικούς χάρτες και το κόστος παραγωγής.

Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν οι τοπικοί κυβερνητικοί Βουλευτές και ο Περιφερειάρχης Κρήτης, δόθηκαν δεσμεύσεις από τον κ. Λιβανό αναφορικά με τους ΑΤΑΚ και την ΚΥΑ, που έχουν οδηγήσει σε σειρά προβλημάτων στην καταβολή των επιδοτήσεων και στο “κούρεμα” της ενιαίας ενίσχυσης για χιλιάδες παραγωγούς, όπως λένε οι αγροτοσυνδικαλιστές.

Όσο αυτή ήταν σε εξέλιξη δεκάδες αγροτοκτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν και περίμεναν τις εξελίξεις στην κατάληψη των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ, στο Ηράκλειο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο επικεφαλής της παγκρήτιας συντονιστικής επιτροπής αγροτών, Μανόλης Ορφανουδάκης, ανέφερε ότι εκ μέρους του κ. Λιβανού υπήρξε η διαβεβαίωση ότι το θέμα με τις περιοχές Natura θα επιλυθεί, χωρίς περαιτέρω ενέργειες από την πλευρά των δικαιούχων, ενώ μέσω τις διαδικασίας των πρόδηλων σφαλμάτων που είναι ήδη σε εξέλιξη θα αποκατασταθούν στην πλειοψηφία τους τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί σε 9.000 ΑΦΜ στο νομό Ηρακλείου, εκ των οποίων 5.100 ΑΦΜ αφορούν παραγωγούς που έχουν ενεργοποιήσει τα δικαιώματά τους στην Ένωση Ηρακλείου, σύμφωνα με στελέχη της οργάνωσης.

Παράλληλα, πρόσθεσε ο κ. Ορφανουδάκης, θα υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας προκειμένου να επιλύονται όποια προβλήματα προκύπτουν κατά τη διαδικασία στη συνέχεια.
Επίσης, αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας με το συντονισμό της Περιφέρειας Κρήτης και την συμμετοχή εκπροσώπων του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου, η οποία θα διαβουλεύεται με το υπουργείο για την επίλυση των προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα.

Η παγκρήτια συντονιστική επιτροπή αγροτών αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου μέσα στο Σαββατοκύριακο, προκειμένου να αποτιμήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για την πορεία των κινητοποιήσεων του κλάδου. Στο μεταξύ υπό κατάληψη παραμένουν τα γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ στο Ηράκλειο.

  • samolis-thumbnail-Banner1-1
  • samolis-thumbnail-Banner2-1
  • samolis-thumbnail-Banner3-1


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content