Λ. Αυγενάκης: «Οι γυναικείοι συνεταιρισμοί πρότυπο ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας»

Με αφορμή την επίσκεψη του Προέδρου της ΝΔ, κ. Κ. Μητσοτάκη στον Γυναικείο Αγροτουριστικό Συνεταιρισμό «Φτελιά», στον νομό Μαγνησίας, ο Γραμματέας ΠΕ ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λ. Αυγενάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η γυναικεία επιχειρηματικότητα με όπλα την εξωστρέφεια, την εναρμόνιση με την αγορά εργασίας και την εκπαίδευση, θα είναι από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ΝΔ πιστεύοντας βαθιά στα συνεταιριστικά σχήματα και την γυναικεία επιχειρηματικότητα αγωνίζεται για τη δημιουργία ενός ευνοϊκού επιχειρηματικού οικοσυστήματος μέσω:
Μείωσης της φορολογίας
Στήριξης των συνεταιριστικών επιχειρήσεων µε πόρους του ΕΣΠΑ.
Επιβράβευση της επιχειρηματικής ανάληψης κινδύνων και της καινοτόμου επιχειρηματικής δραστηριότητας
Δημιουργία κινήτρων για την ανάληψη συνεταιριστικών πρωτοβουλιών.
Ενίσχυση των γυναικείων συνεταιρισμών.

Οι γυναικείοι συνεταιρισμοί στην περιφέρεια μπορεί να αποτελέσουν πρότυπο ανάπτυξης και αξιοποίησης των εξαιρετικής ποιότητας προϊόντων της Ελληνικής γης. Ενθυλακώνουν τη δυναμική που μπορεί να αλλάξει τη ζωή των γυναικών, προσφέροντάς τους εισόδημα, αξιοπρεπή εργασία, ενισχύοντας παράλληλα την αναπτυξιακή δυναμική της χώρας. Λέμε «Ναι» στην γυναικεία επιχειρηματικότητα και μέσω των συνεταιρισμών που καινοτομεί, που εξάγει, που αναλαμβάνει κινδύνους.

Την επόμενη μέρα δεσμευόμαστε να παράσχουμε τα απαραίτητα κίνητρα και εχέγγυα, ώστε οι γυναικείοι συνεταιρισμοί και η γυναικεία επιχειρηματικότητα να έχουν τη στήριξη που τους αρμόζει, ειδικά στον πρωτογενή τομέα, ο οποίος και αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Ελλάδα».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ