Αγροτική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Ηράκλειο

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 18 Οκτωβρίου και ώρα 11.00 πμ η προαγγελθείσα συγκέντρωση και πορεία Αγροτών και Κτηνοτρόφων του Νομού Ηρακλείου.

Οι Αγροτοκτηνοτρόφοι συγκεντρώθηκαν με τρακτέρ και αγροτικά ΙΧ στο Παγκρήτιο Στάδιο και από εκεί έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους με κατάληξη το χώρο της πλατείας Ελευθερίας, μπροστά στο κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης.

Αντιπροσωπεία Αγροτοκτηνοτρόφων επέδωσε στον Περιφερειάρχη Στ. Αρναουτάκη ψήφισμα με τα βασικά θέματα και προβλήματα που τους απασχολούν και συγκεκριμένα:

Δασικοί χάρτες
Κόστος παραγωγής
Να εφαρμοστεί χωρίς καθυστερήσεις ο νόμος για τα νωπά και ευαλλοίωτα
Επιδότηση ζωοτροφών όπως στα υπόλοιπα νησιά
Συνδεδεμένη ενίσχυση 2020
Εμπαιγμος Νέων Αγροτών λόγω ΜΜΖ
Αγροτικό πετρέλαιο.

Οι Αγροτοκτηνοτρόφοι ζήτησαν τη συνδρομή του Περιφερειάρχη στην προσπάθεια επίλυσης των πολλών προβλημάτων του κλάδου, παραδίδοντας σχετικό υπόμνημα με τα αιτήματά τους από το κεντρικό κράτος. Ζήτησαν μάλιστα την παρέμβασή του ΣτΑρναουτάκη προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν στις αυξήσεις των αγροτικών εφοδίων και στο «υπέρογκο κόστος της κτηνοτροφικής παραγωγής»γιατί είναι στοιχείο που τους αποτρέπει να συνεχίσουν να παράγουν, όπως χαρακτηριστικά τόνισαν. Σημείωσαν δε πως αν δεν δοθούν λύσεις σε θέματα όπως το αγροτικό πετρέλαιο, το κόστος παραγωγής, η συνδεδεμένη ενίσχυση του 2020 κ.α. προετοιμάζονται για δυναμικότερες κινητοποιήσεις.  

Στη συνάντηση μετείχαν ο Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ηρακλείου Μιχάλης Γιαννακάκης, τα μέλη του Δ.Σ. του Κτηνοτροφικού Γεώργιος Προβίδης και Θανάσης Τσελεντάκηςτο μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΕΚ Γεώργιος Τζουλιαδάκης, καθώς και ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Αμπελουργών ΕλαιοκαλλιεργητώνΚρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης.  

 

 

  • samolis-thumbnail-Banner1
  • samolis-thumbnail-Banner2
  • samolis-thumbnail-Banner3ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content