69 μετάλλια σε Διεθνείς Διαγωνισμούς στα Κρητικά κρασιά

Τα μέλη του Wines of Crete, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, έλαβαν μέρος σε δύο πολύ σημαντικούς διαγωνισμούς κρασιού, κατακτώντας 61 διακρίσεις Χρυσά, ασημένια, και χάλκινα μετάλλια.

Τα κρητικά οινοποιεία διαγωνίστηκαν στον μεγαλύτερο διαγωνισμό οίνου στον κόσμο, τον Decanter World Wine Awards 2021, που διοργανώνει κάθε χρόνο το βρετανικό περιοδικό οίνου Decanter, επί 19 συναπτά χρόνια. Φέτος συμμετείχαν 18,094 κρασιά από 56 χώρες, με πάνω από 170 έμπειρους κριτές, συμπεριλαμβανομένων 44 Masters of Wine και 11 Master Sommeliers. Σχεδόν όλα τα Κρητικά κρασιά που συμμετείχαν, απέσπασαν διάκριση, με τελικό απολογισμό 2 χρυσά, 20 ασημένια και 39 χάλκινα μετάλλια.

Επιπλέον, μέλη του Δικτύου Οινοποιών Κρήτης έλαβαν μέρος και στον 21ο Διεθνή Διαγωνισμού Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης. Καταξιωμένοι γευσιγνώστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οινολόγοι, οινοχόοι, Μasters of Wine, Master Sommelier και δημοσιογράφοι οίνου και αποσταγμάτων, δοκίμασαν και αξιολόγησαν κρασιά και αποστάγματα από όλο τον κόσμο, κατά τη διάρκεια τριήμερων γευστικών δοκιμών που έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη. Τα κρητικά κρασιά απέσπασαν 5 χρυσά, 9 ασημένια και 22 χάλκινα βραβεία.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε: «Είμαστε πολύ περήφανοι για τα κρασιά του τόπου μας που συνεχώς πετυχαίνουν σε Διεθνείς Διαγωνισμούς. Η Περιφέρεια Κρήτης στέκεται στο πλευρό των οινοποιών και αμπελουργών του νησιού, στηρίζοντας κάθε προσπάθεια για αυτό το σκοπό. Συγχαρητήρια σε όλους!»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content