Πριν τα Χριστούγεννα οι πληρωμές των Αγροτών

Κερδίζει έδαφος τις τελευταίες ώρες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΑγροΤύπου από τον αρμόδιο οργανισμό των πληρωμών (ΟΠΕΚΕΠΕ) και πύλες ΟΣΔΕ, το σενάριο πληρωμής της εξόφλησης του τσεκ για το 2018, το χρονικό διάστημα από τις 17 έως τις 20 του μήνα, ώστε όλοι οι δικαιούχοι αγρότες, ακόμα και εκείνοι με λογαριασμούς εκτός Πειραιώς, να πάρουν τα χρήματά τους πριν τις γιορτές. Έτσι, επιβεβαιώνεται για μια ακόμα φορά σε απόλυτο βαθμό ο ΑγροΤύπος, σε σχέση με την ημερομηνία καταβολής των χρημάτων αυτών, όπως επίσης και για τις παλιές εξισωτικές, η ανασκόπηση των οποίων πάει για το νέο έτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η απόφαση για το εθνικό απόθεμα δεν έχει ακόμα υπογραφεί από τον Σταύρο Αραχωβίτη, κάτι που θα γίνει τις επόμενες ημέρες, ώστε να μοιραστεί επιπλέον ένα ποσό της τάξης των 10 εκατ. ευρώ.

Τις ημερομηνίες αυτές σχετικά με την καταβολή των επιδοτήσεων επιβεβαίωσε και ο υπουργός μιλώντας στην ΕΡΤ, τονίζοντας τα ακόλουθα:

Στις 26 Οκτωβρίου δόθηκε το 70% της βασικής ενίσχυσης, τώρα πάμε στην εξόφληση. Το αργότερο ως τις 20 Δεκεμβρίου, θα έχει γίνει εξόφληση της βασικής και της πράσινης ενίσχυσης στους δικαιούχους αγρότες, η διανομή του εθνικού αποθέματος και η βασική ενίσχυση στους νέους.

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα πιστωθούν στους παραγωγούς συνολικά 1,2 δισ.ευρώ και οι εκκαθαρίσεις παλαιών προγραμμάτων από το 2012 θα πιστωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ωστόσο, οι ενισχύσεις που «χρωστάει» το υπουργείο από το 2014 θα εξοφληθούν φέτος σε κάποια προγράμματα 100%, και άλλα σε μικρότερο βαθμό, όπου υπάρχουν νομικές δυσκολίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content